Behandlinger

Kropsterapi.
Kropsterapi er en fælles betegnelse for alle nedenstående behandlinger.
Jeg kombinerer stort set altid flere forskellige behandlinger da det i de fleste tilfælde giver størst effekt på kroppen. Du vil derfor opleve at behandlingerne kan variere fra gang til gang, alt efter hvor du har symptomer og hvilken effekt du evt. har oplevet ved en tidligere behandling.
Jeg bruger en sammensætning af både cupping, akupunktur, zoneterapi, fysiurgisk massage, triggerpunkter, organmassage, ledmobilisering og kranio sakral terapi i den fysiske del af behandlingen. Derudover kan vi komme ind på de psykologiske aspekter af dine smerter samt områder inden for den kinesiske medicin.

Kranio Sakral Terapi.
Kranio-Sakral Terapi er en blid og dybtgående behandlingsform, hvor terapeuten arbejder med klientens problematikker ved at bruge kroppens egne ressourcer for at påvirke kroppen til selvhelbredelse.
Kranio-Sakral Terapi sænker kroppens stressniveau og kan afhjælpe følgevirkninger af slag, dårlige arbejdsstillinger og smerter.
Behandlingen går ud på at løsne spændinger i bindevævsmembranerne inde i hovedet, eller bindevævet omkring ryggens nerver, der muliggør en dyb, vedvarende afspænding af musklerne i nakken og ryggen som hæfter til hvirvlerne.
Kranio-Sakral Terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer, som har indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet. Kranio-Sakral terapi systemet er med til at støtte fysisk op om hjernen og rygmarvens nerver.
Hjernevæsken fungerer som en hydraulisk støddæmper som beskytter hjernen, men den er også nødvendig for, at hjernecellerne kan få næring og udskille affald. 
Kranio-Sakral terapi hjælper kroppen til en bedre holding, og medvirker til en reduktion af smerter.

woman lying with a towel on her head
close up photo of a client undergoing ventoza treatment


Cupping er en behandlingsform, som stammer fra Kina. Behandlingen fremmer blodtilførslen til musklerne, og kan ud over at styrke immunforsvaret, også hjælpe dine muskler med at slappe af. Ved hjælp af kopperne, skaber man et vakuum, som virker ligesom dybdegående massage. Cupping løsner bindevævet over muskulaturen med det formål at øge blodgennemstrømningen i det udvalgte område.
Cupping bruges også til at udrense gamle stagnerede følelser, blokeringer i krop og sind samt affaldsstoffer.

Kosmetisk Akupunktur.
Kosmetisk akupunktur kan kaldes botox uden botox. Behandlingen giver din hud et glat og ungt udseende. Efterbehandlingen vil din hud fremstå naturlig og frisk, rynker og fure glattes ud og ansigtsmuskulaturen bliver strammet op. Du vil hurtigt få en pænere glød.
Behandlingen kan samtisig hjælpe på kæbespændinger, væskeophobninger, arvæv/ar, acne/hudproblemer.

woman receiving an acupuncture treatment


Fysiurgusk Massage.
Fysiurgisk massage er afledt af ordet fysiurgi. Ved fysiurgi forstås det “at behandle lidelser i bevægeapparatet ved hjælp af forskellige mekaniske principper. Herunder massage, strækteknikker, kulde/varme behandling etc.”
Den fysiurgiske massage er direkte opbygget på baggrund af kroppens anatomiske strukturer, dvs. knogler, muskler, sener og ledbånd. Massagen ved denne form for behandling er altså en lægefaglig korrekt måde at massere på.
Professionel fysiurgisk massage er derfor – udover velvære – en effektiv metode til at behandle egentlige lidelser i bevægeapparatet.
Professionel fysiurgisk massage er i langt de fleste tilfælde en yderst effektiv måde at behandle forskellige muskulære lidelser i bevægeapparatet. Hos Kropsterapi Skive afhjælper vi eksempelvis personer med overbelastning i muskler og bindevæv (sener, og ledbånd). Dette kan ex være forårsaget af pludselige traumer, statisk ensformigt arbejde, forkerte/tunge løft,  idrætsskader osv.

Baby Massage
Baby massage er ikke bare massage til baby. Det er omsorg nærvær og stimulerende for både sanser og nervesystem. Med de rette teknikker vil du blive i stand til at berolige dit barn, hjælpe med problemstillinger som fordøjelse, muskelspændinger og hjælpe til en rolig og bedre søvn.
Du kan sammen med din mødregruppe eller veninder booke en workshop hvor du ikke bare lærer massagedelen men også de grundlæggende teknikker inden for zoneterapi og akkupressur til at afhjælpe forstoppelse, refluks, kolik og uro.

Zoneterapi / Akupressur / Medianmassage
Alle punkter i ovenstående behandling kan bedst beskrives som ikke- vestlig medicinsk behandling, da behandlingen bygger på kroppens egne energibaner og ubalancer heri.
Det er samme punkter som du vil møde hos en akupunktør. En behandling med dette udgangspunkt vil aldrig for 2 personer være ens – men helt individuelt. Der tages udgangspunk i både fysisk og psykiske elementer, kost og generel velvære. Det lyder måske tungt og kompliceret men dette er ikke tilfældet. Når først du åbner op for ideen om at krop og sjæl hænger sammen vil din situation og dine smerter pludselig give langt bedre mening.

Back to top